سنجش میزان قند مصرفی محیط | تست DNS | روش فنول سولفوریک اسید و روش سوموگی نلسون

سنجش میزان قند مصرفی محیط:

 

تعیین غلظت قند نمونه های مواد غذایی بسیار مهم است به ویژه در صنایع که کنترل کیفیت مواد غذایی تحت نظارت قرار گرفته می شود.

روش های مختلفی برای تخمین میزان قند وجود دارد مانند: روش فنول سولفوریک اسید، روش سوموگی نلسون و روش دنیتروسالیسیلیک اسید

ما در این اینجا روش دنیترو سالیسیلیک اسید یا همان DNS و فنول سولفوریک اسید را به اختصار توضیح می دهیم.

 

سنجش میزان قند, تست DNS, تعیین غلظت قند, روش فنول سولفوریک اسید, روش سوموگی نلسون, دنیتروسالیسیلیک اسید, روش DNS , قند احیاء کننده, روش فنول سولفوریک اسید, انواع روش های تعیین غلظت قند, چگونه میزان قند را اندازه بگیریم

 

 جهت دریافت مشاوره تخصصی انجام DNS به لینک زیر مراجعه فرمایید.

روش DNS :

 

تست DNS (دی نیترو سالیسیلیک اسید) برای تخمین میزان قند احیاء کننده (Reducing sugars) در محیط می باشد. قندهای احیاءکننده دارای یک گروه کربونیل آزاد (دسته ای بزرگ از ترکیبات آلی است که در آن یک اتم کربن به یک اتم اکسیژن با یک پیوند دوگانه متصل است) هستند که قابلیت احیاء بسیاری از معرف ها را دارا می باشند. همۀ مونوساکاریدها و بسیاری از دی ساکاریدها قند احیا کننده می باشند.

 

قاعده کلی:

 

 سنجش میزان قند, تست DNS, تعیین غلظت قند, روش فنول سولفوریک اسید, روش سوموگی نلسون, دنیتروسالیسیلیک اسید, روش DNS , قند احیاء کننده, روش فنول سولفوریک اسید, انواع روش های تعیین غلظت قند, چگونه میزان قند را اندازه بگیریم

زمانی که محلول قلیایی 3و5 دنیتروسالیسیلیک اسید با قند احیاءکننده واکنش می دهد (مانند گلوکز، لاکتوز و...) به 3-آمینو-5-نیتروسالیسیلیک اسید تبدیل می شود و رنگ معرف از زرد به  نارنجی یا قرمز تغییر می کند که این تغییر رنگ بستگی به غلظت قند احیاءکننده دارد.

 

 سنجش میزان قند, تست DNS, تعیین غلظت قند, روش فنول سولفوریک اسید, روش سوموگی نلسون, دنیتروسالیسیلیک اسید, روش DNS , قند احیاء کننده, روش فنول سولفوریک اسید, انواع روش های تعیین غلظت قند, چگونه میزان قند را اندازه بگیریم

 

روش فنول سولفوریک اسید:

 

تست فنول سولفوریک اسید (یا فنل سولفوریک اسید)، یک نوع روش رنگ سنجی حساس، دقیق و پر کاربرد برای تعیین غلظت کربوهیدارتها می باشد. برای تشخیص همه کربوهیدرات ها در یک نمونه، این روش تقریبا تمامی کلاس های کربوهیدرات ها شامل مونو، دی، الیگو و پلی ساکارید را تشخیص می دهد. اگرچه این روش تقریبا همه ی کربوهیدرات ها را مشخص می کند اما جذب کربوهیدرات های مختلف متفاوت است. بنابراین اگر یک نمونه مشخص شود که فقط یک کربوهیدرات داشته باشد، نتایج باید به صورت یک کربوهیدرات بیان شود. این روش برای اولین بار توسط Dubois و همکاران در سال ۱۹۵۶ برای تعیین غلظت كل قندها و مشتقات آنها ابداع گردیده که در آن قندهای ساده (مونوساکاریدها)، الیگو ساکاریدها و مشتقات آنها مانند متیل اترها با گروه احیا کننده آزاد، با فنول و اسید سولفوریک غليظ، رنگ ثابت زرد نارنجی تولید می کنند. در این روش اسیدسولفوریک غلیظ همه پلی ساکارید، الیگوساکارید و دی ساکارید ها را به مونو ساکارید تجزیه می کند. پنتوزها (ترکیبات 5 کربنه) به فورفورال و هگزوزها (ترکیبات 6 کربنه) به هیدروکسی فورفورال دهیدراته می شوند. این ترکیبات سپس با فنول واکنش می دهند و رنگ زرد- صلایی تولید می کنند. برای محصولات که میزان زایلوز (یک پنتوز) در آنها زیاد می باشد مانند سبوس گندم یا سبوس ذرت، از زایلوز برای ساخت منحنی استاندارد استفاده می شود و اندازه گیری جذب در طول موج nm480 انجام می شود. برای محصولاتی که قند هگزوز در آنها زیاد می باشد معمولا گلوکز برای ایجاد منحنی استاندارد استفاده می شود و جذب در طول موج nm490 انجام می شود. رنگ این واکنش برای چند ساعت پایدار است و دقت این روش در محدوده ٪2± در شرایط مناسب است.

 

سنجش میزان قند, تست DNS, تعیین غلظت قند, روش فنول سولفوریک اسید, روش سوموگی نلسون, دنیتروسالیسیلیک اسید, روش DNS , قند احیاء کننده, روش فنول سولفوریک اسید, انواع روش های تعیین غلظت قند, چگونه میزان قند را اندازه بگیریم

 

 جهت دریافت مشاوره تخصصی انجام DNS به لینک زیر مراجعه فرمایید.

https://t.me/Sciencelab

سرپرست سایت

♦♦♦ در صورت داشتن هرگونه سوال در مورد این موضوع برای ما نظر بگذارید (در پایین همین صفحه). در اسرع وقت به تمامی سوالات شما توسط کارشناس مربوطه پاسخ داده خواهد شد. با تشکر ♦♦♦

مطالب تصادفی:

کلید واژه ها:
سنجش میزان قند, تست DNS, تعیین غلظت قند, روش فنول سولفوریک اسید, روش سوموگی نلسون, دنیتروسالیسیلیک اسید, روش فنل سولفوریک اسید, اندازه گیری قند محلول در گیاهان, اندازه گیری قند محلول برگ, روش اندازه گیری قند کل, اندازه گیری قند در گیاهان, منحنی ستاندارد گلوکز, جستجوهای مربوط به اندازه گیری قند محلول , اندازه گیری قند محلول برگ , روش اندازه گیری قند محلول, روش اندازه گیری قند کل, اندازه گیری قند در گیاهان, منحنی استاندارد گلوکز, اندازه گیری قندهای احیا کننده, رسم منحنی استاندارد گلوکز

دیدگاه‌ها  

+2 # پاسخ: سنجش میزان قند مصرفی محیط | تست DNS | روش فنول سولفوریک اسید و روش سوموگی نلسوننوری 1397-01-25 13:02
باسلام
در روش دی نیتروسالیسیلیک اسید،میزان اضافه کردن محلول قندی و اسید چقدر است؟و اینکه ایا باید عملیاتی روی اسید قبل از تست انجام داد؟؟
باتشکر
پاسخ دادن
+1 # DNSمحمدرضا صفایی 1397-01-27 12:16
سلام خدمت شما
میزان محلول 250 ماکرولیتر و میزان معرف یک سی سی
معرف DNS نیز به صورت آماده موجود نیست بلکه باید اونو درست کنید. برای اطلاعات بیشتر میتونید به این آیدی در تلگرام مراجعه کنید: Tehbiotech94@
پاسخ دادن

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

کانال تلگرامی بیوتکنولوژی و زیست شناسی اینستاگرام بیوتکنولوژی, bio1 ریسرچ گیت گوگل اسکولار بیوتکنولوژی لینکدین بیوتکنولوژی
تمام حقوق این سایت متعلق به گروه bio1 به سرپرستی پوریا غلامی تیلکو می باشد . نقل مطالب متمم بدون ذکر منبع، تخلف محسوب شده و متخلفین بر اساس قوانین جاری کشور مورد پیگرد قانونی قرار می گیرند.

جستجو