1ـ آيا واقعاً استفاده از كنكورهاي آزمايشي لازم است و تأثيري بر روند مطالعه دارد ؟

پاسخ : بله صددرصد با توجه به اينكه غالباً كنكورهاي آزمايشي به دو صورت مبحثي و جامع برگزار مي‌شود و هر كدام به نوبه‌ي خود داراي ويژگي‌هاي خاصي بوده و مي‌تواند تأثير بسيار مهمي در روند مطالعه و حتي قبولي شما داشته باشد از مزاياي مهم اين آزمون‌ها مي‌توان به موارد ذيل اشاره نمود:‌

1ـ شركت در آزمون‌هاي دوره‌اي باعث مي‌شود مطالعه شما هدفمند و مهلت‌دار شود، يعني مي‌دانيد كه تا چه زماني چه ميزان بايد مطالعه كرد كه خود اين آزمون‌ها به مطالعه شما نظم و برنامه مي‌دهد.

2ـ آشنايي با سؤالات گوناگون كه مشابه سؤالات كنكورهاي سال قبل مي‌باشد .

3ـ آشنا شدن از روند مطالعه به وسيله كارنامه‌اي كامپيوتري كه ميزان درصد و تسلط شما را براي هر درس مشخص مي‌كند و موقعيت شما را نسبت به قبل و ساير داوطلبان نشان مي‌دهد. و اينكه بعد از هر آزمون پاسخ‌نامه تشريحي كه در اختيار دانشجويان قرار داده مي‌شود، مي‌تواند نكات مهم و راه‌حل‌هاي كنكوري را در اختيارتان قرار دهد .

4ـ و در نهايت آشنايي با فنون آزمون دادن نظير كنترل اضطراب ـ‌ تقسيم وقت بين دروس و تست‌ها ـ چگونگي برخورد با سؤالات دشوار ـ‌ افزايش سرعت عمل و تحمل حضور در جلسه به مدت طولاني و اينكه چطور خود را با شرايط روحي و رواني جلسه سازگار كنيد.

 

2ـ دانشجوي ترم آخر رشته‌يزیست شناسی هستم و داوطلب كنكور سراسري، نمي‌‌دانم چرا وقتي شروع به تست زدم و يا حل مسأله‌اي مي‌كنم اگر نتوانم به پاسخ برسم خصوصاً در چندين مورد ديگر نمي‌توانم با انرژي ادامه به درس‌ خواندن بدهم، انگيزه‌ام را از دست مي‌دهم و دلسرد مي‌شوم، براي اين مشكلم چه راه‌كاري را پيشنهاد مي‌كنيد؟

 

پاسخ : شما كه دانشجوي سال آخر مهندسي هستيد مطمئنا شرايط و استعداد لازم براي ادامه تحصيل در مقاطع بالاتر را دارا هستيد ولي شايد به علت فشار درس و همچنين استرس به مشكل برخورده ايد يكي از راه‌هاي جلوگيري از چنين امري اول خود باوري و بعد مطالعه‌ي كامل و دقيق مباحث قبل از حل تست هاي مربوطه و همچنين حل مسائل آنها است و تكرار آنها در فواصل زماني مختلف و تمرين زياد مي‌باشد. شما بايد يك مبحث را خوب مطالعه نموده و تمامي تمرين آن را حل نماييد و سعي كنيد زمان حفظ فرمول، آنها را با حالت‌هاي خاص (بازي رياضي) به ذهن خود بسپاريد و بعد از اينكه روي مطالب كاملاً مسلط شديد شروع به تست زدن نماييد. اگر پس از اين مراحل باز هم مشكل داشتيد مبحث مربوط به آن تست را مجدداً مطالعه نماييد.

 

3ـ حدود سه سال است كه فارغ‌التحصيل شده‌ام و مي‌خواهم براي مقطع ارشد ادامه تحصيل بدهم ولي براي انتخاب رشته سردرگم هستم و نمي‌دانم چه رشته‌اي را انتخاب كنم كه حتماً قبول شوم و بتوانم از عهده‌ي درس‌ها و مطالعه‌ي آنها برآيم؟

 

پاسخ : انتخاب رشته غالباً بر حسب علاقه و نياز بازار كار و توانايي هاي شخصي تعيين مي‌شود. بهتر است ابتدا علاقه خود را نسبت به يك رشته مشخص نماييد و سپس در خصوص مطالعه دروس آن يك برنامه‌ريزي هدف‌مندي با زمان بندي معيني را طراحي نماييد. با اين روش هر زمان كه سستي و ناتواني به سراغ شما مي‌آيد علاقه‌اي كه به رشته مربوطه داريد كمك مهمي به شما مي‌كند و مانع دلسردي‌تان نمي‌شود.

 

4ـ دانشجوي ترم آخر رشته‌ي علوم پایه هستم امسال نيز براي اولين بار در كنكور ارشد شركت كردم با توجه به اينكه مطالعه‌ي خوبي داشته‌ام ولي از لحاظ زماني وقت كم آورده‌ام و فقط تعداد كمي تست زدم. مي‌ترسم براي امسال نيز دچار همين مشكل بشوم. شما چه راه‌حلي را پيشنهاد مي‌كنيد؟‌

 

پاسخ : با توجه به اينكه مي‌گوييد مطالعه‌ي خوبي داشته‌ايد احتمالاً از لحاظ تست‌زني و روش تست‌زدن دچار ضعف هستيد كه مشكل بسياري از داوطلبين نيز مي باشد و يا شايد دقت كمي جهت حل تمرينات مباحث لحاظ كرده‌ايد. در برنامه‌ريزي كه براي سال آينده داريد حتماً سعي كنيد از كنكورهاي آزمايشي استاندارد استفاده نماييد تا اگر استرسي هم وجود دارد برطرف شود و اگر ضعفي هم از لحاظ كم آوردن زمان‌ داريد بتوانيد خود را با زمان اين كنكورها منطبق نماييد. همچنين در صورت تمايل مي توانيد از كلاس‌هاي نكته و تست كه كمك قابل توجه اي به شما مي كند استفاده نماييد. غالباً زماني مي‌توانيد با سرعت متناسب تست بزنيد كه روش و نكات و فرمول‌هاي تست‌زني را بدانيد و تسلط كامل به حل مسائل آن مبحث داشته باشيد به همين علت سعي كنيد مثال‌ها و تمرين‌هاي تشريحي زيادي را حل نماييد و راه حل‌هاي تستي را ياد بگيريد و مطالب را با دقت مطالعه كنيد.

 

5ـ نمي‌دانم چرا زماني كه با دوستانم جمع هستيم و راجع به ادامه‌ي تحصيل، رتبه‌ و دانشگاه معتبر صحبت مي‌كنيم تصميم جدي براي درس خواندن مي‌گيرم ولي زماني كه شروع به مطالعه مي‌كنم دچار سستي و تزلزل مي‌شوم بايد چكار كنم كه بتوانم بر اين مشكل غلبه كنم؟‌

 

پاسخ :انگيزه در شما وجود دارد ولي شايد به علت يك سري از عوامل دروني و بيروني به مشكل برخورده ايد امكان دارد يكي از عوامل زير باعث مي‌شود كه شما هنگام مطالعه دچار سستي و تزلزل شويد :

1ـ نداشتن تصميم جدي براي درس خواندن (نداشتن هدف)

2ـ نداشتن برنامه‌‌ريزي درسي مناسب

3ـ ترس از شكست خوردن : فكرهاي منفي مانع اين مي‌شود كه مطالعه خوبي انجام دهيد و شما را از هدف دور مي‌كند.

4ـ عدم پشتكار و اراده : اگر در يك آزمون نتيجه‌ي مطلوب نگرفتيد در آزمون بعدي دوباره خود را بسنجيد.

5ـ نداشتن استاد و يا راهنماي خوب كه بتواند ايجاد علاقه و رقابت رادر شما تقويت نمايد .

 

6ـ‌ چند سال است كه فارغ‌التحصيل يكي از رشته علوم زیستی شده‌ام و از همان ترم آخر درصدد اين بوده‌ام كه حتماً براي كنكور ارشد قبول شوم و تا حالا دو بار كنكور شركت كرده‌ام دركنكور سراسري مجاز مي‌شدم ولي در مرحله‌ي دوم پذيرفته نمي‌شدم، در دانشگاه آزاد هم چون با توجه به شرايط كاري و خانوادگي فقط تهران را انتخاب مي‌كردم قبول نمي‌شدم اطرافيان مي‌گويند كه نمي‌تواني قبول شوي كم كم به اين باور مي‌رسم كه نمي‌توانم، براي مشكلم چه پيشنهادي داريد؟‌

 

پاسخ : دوست عزيز در رويارويي با شكست‌ها، گروهي مقاوم هستند كه به آينده اميد دارند و داراي پشتكار بوده و از هدف خود دور نمي‌شوند. شما نبايد مشكلاتتان را خيلي بزرگ جلوه دهيد كه باعث نااميدي‌تان شود و به حرف‌هاي اطرافيان توجه نكنيد كه مانع پيشرفت‌تان مي‌شود. سعي كنيد جهت رسيدن به هدفتان هر روز محكم‌تر از ديروز قدم برداريد. براي موفقيت در مرحله دوم كنكور سراسري پيشنهاد مي شود با يكي از مشاورين متخصص در زمينه انتخاب رشته مشورت داشته باشيد و در مورد دانشگاه آزاد نيز مي توانيد شهرهاي اطراف تهران را نيز در نظر بگيريد كه اين امر علاوه بر اينكه امتياز كمتري نسبت به خود تهران مي خواهد، نزديك به تهران بوده و احتمال قبولي شما را افزايش مي‌دهد.

 

7ـ سال گذشته در كنكور وقت كم ‌آوردم و نتوانستم به تمام سؤالات پاسخ دهم و اين باعث نگراني‌ام مي‌شود كه امسال نيز باز هم با اين مشكل روبرو شوم به نظر شما چگونه مي توانم با اين مشكل مقابله كنم؟‌

 

پاسخ : بايد سعي كنيد كه سؤالات را به همان ترتيبي كه در دفترچه آمده پاسخ دهيد، و همچنين سعي كنيد در ابتدا سؤالاتي را پاسخ داده كه كاملاً به ياد داريد، نياز به فكر كردن كمتري دارد و وقت‌گير نيستند. در ضمن از همان ابتدا جواب سؤالات را در پاسخ‌نامه بنويسيد نه در دفترچه، در غير اين صورت احتمالاً هنگام وارد كردن جواب‌ها به پاسخ برگ وقت كم مي‌آوريد. سؤال‌هايي را كه مسلط نيستيد و نياز به تمركز و فكر كردن بيشتري را دارند با يك علامت ؟ مشخص كنيد كه پس از پاسخ دادن به سؤالاتي كه مسلط بوديد آنها را مورد بررسي قرار دهيد و سؤالاتي را كه مشكل است و يا شك داريد با خونسردي از آنها بگذريد و پاسخي ندهيد. زيرا پاسخ ندادن بهتر از پاسخ غلط دادن است.

 

8ـ در كنكورهايي كه شركت كرده‌ام هميشه اين اشتباه را مرتكب مي‌شدم كه به تمامي سؤالات نگاه مي‌كردم و هنگامي كه مي‌ديدم سؤالات خيلي مشكل است دچار استرس مي‌شدم و نااميدي به سراغم مي‌آمد و نمي‌توانستم تمركز كنم براي حل مشكلم چه پيشنهادي داريد؟‌

 

پاسخ : سعي كنيد از ابتداي دفترچه و اولين سؤال شروع به پاسخ‌دادن نماييد و توجه‌اي به ديگر سؤالات نداشته باشيد.

اگر متوجه شديد كه سؤالات مشكل است نگران نباشيد خونسردي خود را حفظ كنيد و بدانيد كه اين سختي سؤالات فقط براي شما نيست بلكه براي تمامي داوطلبان است. موقعي مي‌توانيد به نتيجه‌ي خوبي برسيد كه افكار منفي را از خود دور كنيد و اعتماد به نفس خود را بالا ببريد تا با آرامش تمام بتوانيد سؤالات را جواب دهيد.

 

9ـ هرچه به كنكور نزديك‌تر مي‌شوم احساس مي‌كنم كه مطالب را فراموش كرده‌ام و اين باعث مي‌شود كه تمام زمان و انرژي‌ام صرف فكر‌هاي منفي شود و نتوانم درس بخوانم براي اين مشكلم چه راهكاري را پيشنهاد مي‌كنيد؟

 

‌ پاسخ : بهترين روش اين است كه در حين درس خواندن نت‌برداري و يا خلاصه‌برداري كنيد و نكات مهم و فرمول‌ها را يادداشت كنيد. غالباً 24 ساعت پس از مطالعه ذهن بخشي از مطالب و پس از يك هفته عمده‌اي از آنها را فراموش مي‌كند و در هنكامي كه ذهن ما مي‌خواهد وارد شيب فراموشي شود بهتر است به سراغ خلاصه‌ها و نت‌ها از قبل نوشته شده برويم و با مرور اين مطالب مجدداً ذهن فعال مي‌شود و مرحله تثبيت اطلاعات رخ مي‌دهد و ديگر جاي نگراني نيست .

 

10ـ آيا هر روز بايد يك درس را بخوانيم يا تمامي دروس را به ميزان مساوي در يك روز مطالعه كنيم؟

 

پاسخ : اختصاص دادن ساعات مساوي براي مطالعه‌ي دروس مختلف راه مناسبي نيست. چرا كه با توجه به اهميت هر درس ، بايد زمان را تقسيم كرد. خواندن بعضي از دروس زمان‌ بيشتري مي‌برد، سعي كنيد مطالعه‌ي روزانه خود را متمركز به يك درس خاص نكرده و هر روز چندين درس را مطالعه كنيد تا درس‌خواندن برايتان تكراري نشود. براي كسب اطلاعات بيشتر ويا برنامه ريزي درسي مي توانيد به سايت موسسه قسمت مشاورين تحصيلي مراجعه نماييد .

 

11ـ با توجه به اينكه فارغ‌التحصيل دانشگاه آزاد هستم خيلي برايم مهم است كارشناسي ارشد را در دانشگاه دولتي قبول شوم ولي همواره اين اضطراب و نگراني را دارم كه احتمال قبوليم كم باشد براي رفع مشكلم چه پيشنهادي داريد؟

 

پاسخ : اضطراب دلايل گوناگوني دارد عوامل دروني و بيروني ، بعضي از افراد به خاطر گذشته‌ي خود همواره يك حس عدم اطمينان و نگراني دارند سابقه‌ي ضعيف تحصيلي شما در آزمون كارشناسي ممكن است كه اين حس را تقويت كرده باشد البته عوامل بيروني نظير برخي از معلمان (در دوره‌ي دبيرستان و اساتيد در دوره‌ي ليسانس) شرايط اجتماعي و شغلي و اقتصادي نيز بر تشديد اضطراب تأثيرگذار است به هر حال به شما دوست عزيز توصيه مي‌كنم با برنامه‌ريزي درس بخوانيد چون عدم برنامه‌ريزي خودباعث اضطراب مي شود. سعي كنيد ورزش كنيد چون ورزش باعث مي‌شود آدرنالين خون افزايش يابد و مهم‌ترين راه پيشگيري از اين مشكل ورزش كردن است. توجه به تغذيه‌ي مناسب، تنها نماندن، در اجتماع بودن و … از راه‌هاي غلبه بر استرس و اضطراب است

 

12ـ مي‌ترسم كه در كنكورهاي آزمايشي شركت كنم كه اگر نتيجه‌ي مطلوبي نگيرم تمام اعتماد به نفسم را از دست مي‌دهم از طرفي مي‌خواهم با نمونه سؤالات بيشتري آشنا شوم به نظر شما من چكار كنم؟‌

 

پاسخ : شركت در آزمون‌هاي آزمايشي بدون ترديد مهم‌ترين و دقيق‌ترين روش سنجش توانايي‌هاي شماست. شركت در اين آزمونها شما را با نمونه‌ سؤالات بيشتري آشنا مي سازد و مي توانيد خود را در اين مراحل مورد ارزيابي قرار دهيد . چرا كه كارنامه‌اي كه بعد از آزمون به شما داده مي‌شود سطح ترازتان را در كل كشور تعيين مي‌كند و مي‌توانيد در هر مرحله سطح اطلاعات خود را با مرحله‌ي قبل مقايسه كنيد و نقاط ضعف خود را شناسايي نماييد اين كارنامه‌ها مشخص مي‌كند كه در كدام سؤال خطاي بصري باعث اشتباه كردن داوطلب شده. وجود دام و تله‌ي تستي در آزمون‌ها سبب مي‌شود كه دانشجويان پس از گرفتاري در دام‌هاي تستي سرانجام بعد از چند آزمون ديگر تجربه‌ي كافي را براي برخورد با اين گونه تست‌ها پيدا خواهندنمود. پاسخ‌نامه‌هاي تشريحي كه دليل غلط بودن ساير گزينه‌ها را توضيح داده مي‌تواند كمك زيادي در نوع تست زدن شما داشته باشد .

 

13ـ چند سال است كه فارغ‌التحصيل شدم امسال مي‌خواهم در كنكور سراسري شركت نمايم با توجه به اينكه متأهل هستم در صورت قبولي در شهرستان مي‌توانم انتقالي بگيرم يا خير؟

 

پاسخ : البته سعي كنيد كه شهرهايي را مورد انتخاب قرار دهيد كه نزديك محل سكونتتان باشد و نياز به انتقالي نداشته باشيد ولي در صورتي كه در شهرستان قبول شويد ميتوانيد به علت شاغل بودن همسرتان پس از گذشت حداقل يك ترم درخواست انتقالي داده وبراي پذيرفته شدن در صورتي كه واحد دانشگاهي محل سكونتتان رشته مورد نظر را داشته باشد مي توانيد انتقالي بگيريد. البته شرايط ديگري هم جهت انتقالي وجود دارد كه با مراجعه به سايت مؤسسه و همچنين سايت‌ سازمان سنجش و يا دانشگاه آزاد مي‌توانيد از آنها مطلع شويد.

 

14- در جلسه كنكورهاي آزمايشي موسسه غالباً پس از 1 ساعت نشستن خسته مي شوم خواهشمندم بگوييد چگونه با اين خستگي مقابله كنم ؟

 

پاسخ : علتهاي مختلفي مي تواند داشته باشد اگر از نظر جسمي مشكل خاصي نداشته باشيد وهمچنين اگر در چندين آزمون به اين مشكل برخور كرده ايد به احتمال زياد علت اين مشكل شما عدم تمركز صحيح در دوران قبل از كنكور است به علت اينكه تمركز لازم را در حين درس خواندن نداشته ايد و در جلسه آزمون حالت عصبي و هيستيريك به شما دست مي دهد و دوست داريد جلسه را ترك كنيد براي اينكه با اين مشكل خود مقابله كنيد بايد علتهاي عدم تمركز را در خود از بين ببريد .

علتهاي عدم تمركز در درس خواندن به شرح ذيل مي باشد .

1 – عدم اعتماد به نفس

2- وسواس

3- اضطراب

4- رويا پردازي

مهمترين روش براي رسيدن به آرامش و تمركز كنترل امواج مغزي ورسيدن به تمركز كامل است .هر شب هنگام خواب يا صبح بعد از خواب شمارش معكوس به صورت نشسته با چشماني بسته انجام دهيد

 

100-99-98-97-96-95-94-93-.........................

اين روش را بايد طي 3 هفته به صورت مداوم و مستمر انجام گيرد و زماني كه شمارش معكوس به پايان رسيد تجسم خلاق انجام دهيد به اين صورت كه من در سر آزمون هستم و هيچ گونه استرسي ندارم و با :آرامش كامل آماده آزمون دادن هستم بعد طي سه هفته تمركز شما به صورت تساعدي افزايش پيدا مي كند .

 

15ـ با توجه به اينكه روزانه حدود 8 ساعت در س مي خوانم ، نمي دانم با اين مدت زمان مطالعه نتيجه مطلوبي در آزمونهاي آزمايشي نمي‌گيرم لطفاراهنمايي فرماييد؟

 

پاسخ : درس خواندن زياد مهم نيست چگونه درس خواندن مهم است شما اگر هر مبحث درسي را يك بار مطالعه كنيد ولي به صورت عميق بخوانيد بهتر نتيجه مي‌گيريد از اين كه همان مطلب را 5 بار بخوانيد آن هم به صورت روزنامه‌وار البته بعضي وقت‌ها اين روش پيشنهاد مي‌شود و مهم‌ترين عامل اين است كه داوطلب نمي‌داند كه هر درس را بايد در چه زماني از روز مطالعه كند و اين موجب مي‌شود كه درصد يادگيري به پايين‌ترين سطح خود برسد. سعي كنيدبه صورت پيوسته درس نخوانيد و هر 90 دقيقه حداقل 15 دقيقه استراحت كنيد تا ذهن آماده دوباره يادگيري را داشته باشد.

 

16 ـ مديريت زمان يعني چه و چگونه مي‌توان در طي 8 مرحله آزمون به آن دست پيدا كرد؟‌

 

پاسخ :‌ سؤال‌ها را به ترتيبي كه در دفترچه كنكور مي‌بينيد پاسخ دهيد و هيچ گاه به سؤالي به صورت تصادفي و از روي شانس پاسخ ندهيد. استفاده از تكنيك ضربدر و منفي در اين مورد كاربرد دارد كه به شرح زير مي باشد :

ـ هنگام پاسخ دادن به سؤالات هرگز وقت خود را صرف سؤالات وقت‌گير نكنيد در ابتدا فقط به سؤال‌هايي كه مي‌توانيد در وقت قانوني جواب دهيد پاسخ بدهيد.

ـ در زمان اضافه حتماً به مرور سؤالات بپردازيد و از پاسخ دادن به كليه سؤالات اطمينان كافي را كسب كنيد.

يك اشتباه متداول ! هيچ گاه ابتدا جواب سؤالات در دفترچه وارد نكنيد كه در پايان آنها را به پاسخ‌نامه منتقل كنيد. زيرا امكان دارد كه وقت كم بياوريد.

 

17- دانشجوياني كه مدرك معادل دارند مي‌توانند در آزمون شركت كنند ؟‌

 

پاسخ : خير. فقط مداركي كه مورد تاييد وزارت علوم و تحقيقات باشد. به طور مثال دارندگان مدرك از دانشگاههاي دولتي ( روزانه – شبانه – غيرانتفايي- متمركز و نيمه متمركز – پيام نور)و دانشگاه آزاد و علمي كاربردي و همچنين دارندگان مدرك حوزوي كه مورد تاييد سازمان مربوطه قرار گرفته باشد مي توانند در آزمون كارشناسي ارشد شركت نمايند لازم به ذكر دارندگان مدرك تحصيلي از خارج كشور كه دانشگاه مربوطه مورد تاييد وزارت علوم و تحقيقات باشد ممانعتي از شركت اين افراد در آزمون انجام نمي گيرد .

 

18ـ ميزان سهميه و درصد آن در كنكور به چند صورت است؟‌آيا بسيجي عادي مشمول سهميه رزمندگان مي شود يا خير؟

 

پاسخ : از كل ظرفيت رشته‌ها 40% مربوط به سهميه رزمندگان و 60% درصد مربوط به سهميه مناطق و نهادها و 5% ظرفيت اضافه براي شاهد در نظر گرفته مي‌شود. از 60% سهميه مناطق و نهادها و 80% مربوط به داوطلبان بومي و 205 به صورت آزاد براي ساير مناطق است. خير بسيجي عادي مشمول سهميه رزمندگان نمي شور و سهميه فقط به كساني تعلق مي گيردكه درجه رزمندگي دارند.

 

19ـ من فقط مدارك ستاره‌دار را ارسال نمودم و بقيه مدارك مانند گواهي معدل، مدارك رزمندگي، پشت كارت ملي را چون ستاره‌دار نبود ارسال نكردم آيا بايد آنها را نيز ارسال مي‌كردم حالا چه كار بايد كرد؟‌

 

پاسخ : مدارك ستاره‌دار براي كليه داوطلبان الزامي مي‌باشد در حالي كه بر حسب شرايط هر داوطلب بايستي ارسال گردد و در صورت عدم ارائه نقص مدرك محسوب ميشود و بايد ارسال شود. اگر قسمتي از مدارك خود را ارسال نكرده ايد مي توانيد رجوع كنيد واحد نقص سازمان سنجش و مدارك مربوطه را تحويل دهيد در غير اين صورت اگر بر فرض شما مي خواهيد از سهميه رزمندگان استفاده كنيد و مدارك نقص داشته باشد

سهميه در نظر گرفته شده براي شما لحاظ نمي گردد.

 

20ـ من فارغ‌التحصيل رشته آموزش زبان انگليسي هستم مي‌خواهم در مقطع ارشد میکروبیولوژی ادامه تحصيل دهم به نظر شما مي‌توانم موفق شوم يا اينكه رشته‌ي اصلي خود را ادامه دهم ؟

 

پاسخ : شما بايد يك ارزيابي كلي از خود انجام دهيد و بر حسب نوع شغلي و توانايي‌ها و استعدادهايي كه داريد رشته دوره ارشد را انتخاب كنيد رشته‌اي مثل میکروبیولوژی رشته‌اي است كه شما بايد از پايه اين رشته را شروع كنيد و در دوران ارشد امكان اينكه كه دراين رشته موفق شويد بسيار كم است رشته اي را انتخاب كنيد حداقل مربوط به رشته كارشناسي باشد يا حداقل به رشته تحصيليتان نزديك باشد.

 

21ـ چه روشي را براي تمركز بهتر براي مطالعه در نظر بگيريم ؟

 

پاسخ : براي اينكه بهتر تمركز كنيد، روش جالب از پورفسور كاواشيما روان‌شناس ژاپني را پيشنهاد مي‌كنيم.

براي تمركز در حد بالا قسمت جلوي مغز فعال مي‌شود تا درصد تمركز ما را به حد بالايي برساند.

500 عدد را مي‌نويسيم و به صورت مثال ذيل و آن را مدام تكرار مي‌كنيم 60روز به صورت مستمر اين كار را انجام مي‌دهيم.

 

4+5

6-15

6-12

6+12

8×4

9×7

9+4

6+5

 

 

22ـ بعد از يك ساعت درس خواندن دچار افسردگي مي‌شدم و فكرهاي مختلف به ذهنم هجوم مي‌آورد و كاملاً از درس زده مي‌شوم نمي‌دانم چكار كنم لطفاً راهنمايي‌ام كنيد؟‌

 

پاسخ : براي رسيدن به موفقيت بايد راه‌هاي سخت و دشوار بسياري را پشت سر بگذرايد هر زماني كه احساس خستگي و افسردگي كرديد يك محيط آرام را انتخاب كنيد و براي 10 دقيقه چشمان را بسته و به هيچ چيز فكر نكنيد و بعد از آن يك ليوان آب بخوريد و آينده روشني كه بعد از ادامه تحصيل و موقعيت شغلي مناسب كه برايتان به ارمغان مي‌آورد فكر كنيد و اينكه اين دوران سخت ابدي نيست و به پايان مي‌رسد.

 

23ـ مقرارت نظام وظيفه عمومي در مورد داوطلبين مرد به چه صورت است؟‌

 

پاسخ : در اين مورد به دفترچه آزمون در قسمت مربوطه مراجعه كنيد داوطلبين آقا بايد يكي از شرايط زير را حتماً دارا بوده :

ـ كارت پايان خدمت

ـ كارت معافيت كفالت يا پزشكي دايم و يا كارت معافيت دايم زمان صلح يا فرم كامپيوتري

ـ متولد سال 1354 و قبل از آن

ـ داشتن دفترچه آماده به خدمت بدون مهر غيبيت

ـ فارغ‌التحصيلان دوره‌هاي كارشناسي يا كارشناسي ارشد متعهد خدمت سازمان‌ها يا وزارت‌خانه‌ها با ارائه گواهي

ـ دانشجو سال آخر كه تا شهريور ماه فارغ‌‌التحصيل شود.

ـ پرسنل شاغل رسمي در نيروي نظامي يا انتظامي

ـ طلبه دارنده مدرك ليسانس (كارشناسي)

ـ فارغ‌التحصيل دوره‌هاي كارشناسي و كارشناسي ارشد كه حداكثر تا تاريخ مقرر دوران خدمت وظيفه آنها به پايان برسد.

 

24ـ فارغ‌التحصيل در مقطع كارشناسي هستم و امسال نيز كنكور شركت كردم علي‌رغم مطالعه بسياري كه داشتم نمي‌دانم چرا در زمان كنكور بسياري از سؤالات را با وجود اينكه مطمئن بودم مطالعه كردم نمي‌توانستم پاسخ بدهم يا اينكه در انتخاب گزينه دچار شك و ترديد و فراموشي مي‌شدم. مي‌خواستم در مورد نحوه‌ي مطالعه و عدم فراموشي مطالب راهنمايي‌ام نماييد؟

 

پاسخ : همه افراد از جمله افراد تيزهوش نيز دچار فراموشي مي‌شوند گاهي فراموشي دردسرساز است مثل كنكوري كه شما مي‌دهيد و مطالب را فراموش مي كنيد و گاهي مفيد است براي فراموش كردن حوادث تلخ مثل نتيجه‌ي نامطلوب كنكور كه بايد فراموش كيند و با جديت مجدد تلاش كنيد. عوامل مؤثر در فراموشي

1ـ گذشت زمان

2ـ يادگيري ضعيف

3ـ تداخل مطالعه

4ـ اضطراب

5ـ نداشتن علاقه

6ـ فشرده خواني

7ـ تغيير محيط

8ـ نداشتن برنامه‌ريزي درسي و يك مشاور كه مهم‌تر از همه است.

 

بر اساس تحقيقات سرعت فراموشي پس از يادگيري اوليه زياد است و بعد كم مي‌شود به طوري كه 20 دقيقه پس از يادگيري حدوداً 40 درصد هجاهاي بي‌معني فراموش مي‌شود يك ساعت حدوداً 55 درصد ، از 9 ساعت 64 درصد و يك روز بعد 67 درصد و يك روز بعدي 7 درصد و يك ماه بعد 79 درصد آنها فراموش مي‌شود كه اين يك عامل مهم در نتيجه‌ي امتحان و حضور ذهن تأثير مي‌گذارد و مطالعه‌ي ما بايد عمقي و مفهومي باشد نه حفظي چون آنها را زود فراموش مي‌كنيم.

ü هر مطلبي كه ياد مي‌گيريم در يادگيري مطلب بعدي كه مي‌آموزيم تأثير مي‌گذارد و حتي ممكن است مانع جاگيري مطلب قبلي در حافظه شود پس بايد بين مطالعه دو موضوع فاصله زماني مناسبي وجود داشته باشد.

ü هر مطلبي را اگر با اضطراب و نگرش منفي و يا در حالت استرس مطالعه كنيم به سختي در حافظه منتقل مي‌شود.

ü آدمي آنچه را كه دوست دارد زود به خاطر مي‌سپارد و زود هم به ياد مي‌آورد پس با علاقه مطالعه كنيم.

ü از خواندن بدون وقفه و استراحت مطالب دوري كنيم.

ü و بسياري از شما دوستان گله‌منديد كه وقتي در خانه تست مي‌زنيد بهتر عمل مي‌كنيد تا در زمان آزمون كه به شما پيشنهاد مي‌شود كه حتماً با شركت در كنكورهاي آزمايشي و ساير امتحانات رسمي اين مشكل را به تدريج مي‌توانيد برطرف كنيد.

ü اگر شما يك برنامه‌ريزي مرتب و كاملاً جامع و علمي داشته باشيد با كمك از نتايج هر آزمون آزمايشي مي‌توانيد با كمي تغيير در برنامه‌ريزي خود برنامه‌ريزي اوليه را به بهترين شكل ممكن درآوريد و موفق شويد. انشاء ا…

 

25- پوریا غلامی تیلکو هستم دانشجوي سال آخر رشته بیوتکنولوژی با وجود اينكه دانشجويي درس‌خوان و از نمرات و معدل بالاي 18 برخوردار هستم بسيار مضطرب و نگرانم! آيا شانس قبولي در كنكور ارشد در يك دانشگاه خوب تهران را دارم؟

 

پاسخ: خانم ديباي عزيز خواهر محترم، براي داوطلبانيكه بلافاصله بعد از دوره ليسانس وارد دوره فوق ليسانس مي‌شوند، برنامه‌ريزي ساده است. اتفاقاً ميزان و درصد استرس در گروه داوطلباني چون شما بسيار كمتر ديده مي‌شود. چون داوطلبان گروه شما فقط درس مي‌خوانند و گرفتاري ديگري ندارند، و چون دبيرستان و دوره كارشناسي را پشت سر هم گذرانده‌اند، عادت به درس خواندن دارند و وقفه‌اي در تحصيل آنها پيش نيامده است، درسها براي آنها تازه است. در بين اين گروه آنهايي كه با انگيزه‌تر و پرتلاش مي‌باشند چون شما، موفق‌تر هستند. اين داوطلبان در سال آخر دانشگاه به فكر كنكور ارشد مي‌باشند. آنها حتماً با سرفصل‌هاي موارد امتحاني آزمون ارشد آشنا هستند و برنامه‌ريزي خود را بر مبناي دروس امتحاني و ضرايب آنها مي‌گذرانند. چون هنوز در دانشگاه هستيد و زماني را براي آماده شدن براي امتحانات دانشگاه مي‌گذرانيد، لذا بايد در روزهاي آخر هفته و يا روزهايي كه به دانشگاه نمي‌رويد خود را براي آزمون آماده كنيد. در واقع بعضي دروسي كه در دانشگاه امتحان مي‌دهيد براي كنكور ارشد نيز استفاده مي‌شود.

و البته حتماً شما بايد بدانيد كه امتحان دانشگاه با آزمون ارشد فرق اساسي دارد، لذا بايد ارزيابي درستي داشته باشيد و اين ارزيابي با بهره‌گيري از خدمات موردنياز شما از طريق دوست، تمام اطلاعات تشريحي ذهن شما را به تست و نكات مهم كنكوري مبدل مي‌سازد. باشد كه به اميد ايزد موفق شويد.

 

26- خيلي سال است كه در يكي از رشته‌هاي علوم زیستی فارغ‌التحصيل شده‌ام و شغل بنده در زمينة تخصصي تحصيلي‌ام است با مسأله‌اي كه مواجه شدم اين است كه در محل كارم همكاران فارغ‌التحصيل ارشد با سوابق شغلي بسيار كمتر از من سمتهاي بالاتر با حقوق و مزاياي بالاتر دارند اين شد كه به فكر ادامه تحصيل افتادم، حال حاضر با گذشت ساليان بسيار، از مباحث تئوري رشته‌ام بسيار دور شده‌ام آيا مي‌توانم موفق شوم؟ با وجود مشغلة كاري‌ام براي درس خواندنم چگونه برنامه‌ريزي مي‌كنيد؟

 

پاسخ: با برنامه‌اي دقيق و مدون و همتي مضاعف مي‌توانيد قبول شويد. از قديم گفته‌اند خواستن توانستن است براي برنامه‌ريزي در خصوص درس خواندن شما بايد قدر زمان را خيلي بيشتر از ديگران بدانيد. اگر صبح‌ها سركار مي‌رويد بعدازظهرها و شب‌ها را مي‌توانيد براي مطالعه بگذرانيد. گاهي بعدازظهر‌ها هم گرفتار كار هستيد و نمي‌توانيد مطالعه كنيد پس بهترين كار اين است كه ساعات فراغت خود را از كار يادداشت كنيد حتي روزهاي تعطيل را، سپس حجم مطالعه موردنظر را در ساعات فراغت از كار تقسيم كنيد، به خصوص از روزهاي تعطيل بايد حداكثر استفاده را ببريد. اما موضوع مهم ديگر براي شما اين است كه بسته به سالهايي كه از دانشگاه دور بوده‌ايد، بايد بيشتر مطالعه كنيد و شايد هم با مواد امتحاني جديدي روبرو باشيد. اگر در جريان شرايط آزمون باشيد و درسها را نيز به روز باشيد، كار آسانتري داريد ولي اگر چند سال از محيط دانشگاه دور هستيد و در جريان چگونگي برگزاري آزمون و مواد امتحاني و ضرايب آن نبوده‌ايد بايد خود را در اين موارد به روز برسانيد. كلاس كنكور در صورتيكه با دقت و نياز داوطلب تعيين شده باشد، براي شما كه از محيط دانشگاهي دور بوده‌ايد مي‌تواند مفيد باشد.

 

27- با وجود اينكه نيمه‌وقت مشغول به كار هستم اما وقت و زمان زيادي دارم، وقتهاي خالي‌ام را با فعاليت‌هاي فوق برنامه چون اينترنت ـ كلاسهاي ورزشي و زبان انگليسي پر مي‌كنم در حال حاضر تصميم به شركت در كنكور ارشد دارم آيا مي‌توانم در كنار درس خواندن به برنامه‌هايم خصوصاً ورزش و زبان انگليسي ادامه دهم؟

 

پاسخ: توصيه ما اين است كه در سال جاري كه خود را براي كنكور ارشد آماده مي‌كنيد، فعاليتهاي فوق برنامه را به حداقل برسانيد. كلاس‌هاي ترميك زبان را در سال جاري كاملاً قطع كنيد، اگر به طور حرفه‌اي ورزش مي‌كنيد فعاليت حرفه‌اي خود را كاهش دهيد و به چهار پنج ساعت در هفته اكتفا نماييد. اين ميزان ورزش در طول هفته نه تنها مضر نيست بلكه مفيد هم هست اما افراط در ورزش جسم شما را خسته مي‌كند و از بازده كار آموزشي شما به شدت مي‌كاهد.

 

28- مي‌خواستم بدانم سرعت در تست زدن كنكور كارشناسي ارشد، چقدر حائز اهميت است؟

 

پاسخ: خوب به خدمت شما عرض مي‌شود كه: در تست زدن سرعت و دقت دو عامل بسيار مهمي هستند كه بايد با تمرينات زيادي آنها را تقويت كنيد. اين دو عامل لازم و ملزوم يكديگر مي‌باشند. داشتن سرعت بدون دقت و يا دقت بدون سرعت، نتيجه خوبي نخواهد داشت. سرعت بستگي به زمان هر تست دارد. با اطلاع از شرايط زمان و تعداد تست‌ها در هر درس، زمان هر تست را در هر درس به دست آوريد. سعي كنيد سرعت خود را آنقدر بالا ببريد تا بتوانيد در زمان هر تست، آن تست را جواب داد و يا از جواب دادن آن منصرف شويد. سرعت بالا ممكن است منجر به بي‌دقتي شود و سرعت پايين هم اگرچه ممكن است با دقت بالا باشد ولي نمي‌توان تمام تست‌ها را خواند و جواب داد. موضوع سرعت در امتحانات تشريحي چندان مهم نيست، ولي در امتحانات تستي حائز اهميت است. اگر بلافاصله بعد از اتمام دانشگاه و يا سال بعد در آزمون ارشد شركت مي‌كنيد، شايد سرعت شما در تست زدن خوب باشد، ولي اگر وقفه‌اي در تحصيل اتفاق افتاده و مشغول به كار بوده و يا كارهاي خانه را انجام داده‌ايد حتماً بايد تمرين زيادي انجام دهيد تا به سرعت مطلوب برسيد. سرعت مطلوب سرعتي است كه مطابق با زمان اختصاصي داده شده براي هر تست در جلسه آزمون ارشد باشد. هرچه بيشتر از محيط دانشگاه دور بوده‌ايد، به تمرينات بيشتري نياز داريد. اگر نمي‌توانيد به سرعت مطلوب برسيد، احتمالاً تسلط كافي روي منابع درسي نداريد و مشكل سرعت نيست بلكه ميزان تسلط شما روي هر درس مي‌باشد. زماني سرعت به حد مطلوب خواهد رسيد كه ميزان تسلط شما به درس هم به حد مطلوب برسد.

 

صداي مشاور:

بد نيست كه دانشجويان عزيز متقاضي در كنكور ارشد بدانند اضطراب نقش كمتري دارد. دلايل زير توجيه اين جمله مي‌باشد:

1ـ داوطلب ارشد در سن بالاتري نسبت به داوطلب سراسري مي‌باشد. بنابراين آزمون ارشد را بهتر تجزيه و تحليل مي‌نمايد.

2ـ داوطلب ارشد، دانشگاه را تجربه نموده و خيلي در آرزوي ورودي به دانشگاه نمي‌باشد، لذا آگاهانه و عاقلانه‌تر تصميم مي‌گيرد و با موضوع مواجه مي‌شود.

3ـ داوطلب ارشد كمتر از طرف اطرافيان براي موفقيت در آزمون سراسري، تحت فشار است و همين بي‌اهميتي اطرافيان، باعث كاهش اضطراب داوطلب مي‌شود.

4ـ براي بعضي داوطلبان ارشد، غير از آزمون ارشد، اشتغالات ديگري مانند داشتن شغل، داشتن همسر ـ و ساير موارد مشابه وجود دارد كه كمتر به آنها فرصت نگراني در آزمون ارشد را مي‌دهد. اين عامل در آزمون سراسري خيلي كمتر ديده مي‌شود.

5ـ نگرش داوطلب ارشد با نگرش وي در زمان كنكور سراسري خيلي فرق مي‌كند. همين تغيير نگرش به كنكور ارشد باعث اضطراب كمتري خواهد شد. در واقع نگرش واقع‌بينانه‌تري پيدا كرده است.

کانال تلگرامی بیوتکنولوژی و زیست شناسی اینستاگرام بیوتکنولوژی, bio1 ریسرچ گیت گوگل اسکولار بیوتکنولوژی لینکدین بیوتکنولوژی
تمام حقوق این سایت متعلق به گروه bio1 به سرپرستی پوریا غلامی تیلکو می باشد . نقل مطالب متمم بدون ذکر منبع، تخلف محسوب شده و متخلفین بر اساس قوانین جاری کشور مورد پیگرد قانونی قرار می گیرند.

جستجو