تولید پروتئین نوترکیب مزایا و چالش ها - صفحه پنجم

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

1-3-7- E.coli

E.coli اولین و گسترده ترین میزبانی است که برای تولید پروتئین های هترولوگ به کار می رود[6]. بیش از نیمی (55%) از پروتئین های نوترکیب توسط میکروب ها تولید می شوند که 40% آن به وسیله باکتری ها و 15% آن به وسیله مخمر تولید می شود.جالب توجه است که از این 40% سهم مربوط به باکتری ها، 39% را  E.coli به خود اختصاص داده است[3, 6]. مزایای این سیستم شامل:

  • رشد سریع
  • بیان سریع
  • کشت آسان و ارزان
  • coli بازده تولید بالایی دارد به گونه ای که می توان تا 80% وزن خشک خود را پروتئین هدف تولید کند.
  • ژنتیک آن نسبت به سایر میکروارگانیسم ها به خوبی شناسایی شده است.
  • برای بیان پروتئین های غیر گلایکوزیله بهترین گزینه است
  • ابزار های ژنتیکی برای بهبود آن در دسترس است.
  • کنترل پروموتر آن آسان است.
  • تعداد کپی پلاسمید را می توان به آسانی تغییر داد.
  • به دلیل زمان کوتاه دو نیمه شدن ارزیابی بیان ژن نوترکیب در coli می تواند در کمتر از یک هفته انجام شود[2, 5-7, 9].

E.coli نیز علیرغم مزایای بسیاری که دارد با مشکلاتی مواجه است. بیان باند دی سولفیدی در E.coli با مشکل مواجه است. پروتئین هایی که در E.coli تولید می شوند به صورت غیر گلایکوزیله هستند و به همین دلیل آنتی بادی های تولید شده توسط E.coli در شناسایی پروتئین های پستانداران شکست می خورند. پروتئین با اندوتوکسین ها تولید می شود و کشت در تراکم بالا نیز منجربه تولید استات می شود که روی سلول اثر سمی دارد. اصولا پروتئین هایی که در سیتوپلاسم بیان می شوند تشکیل اینکلوژن بادی[8] می دهند و نیازمند باز تا خوردن[9] هستند.همچنین E.coli قادر نیست زیرواحد های پروتئینی را به شیوه ای مناسب سر هم سازد و تولید پروتئین فعال کند[2, 6, 7, 9].

 

  

بخش دوم : چالش های پیش روی بیان پروتئین نوترکیب در E.col

 

  

2-1- مشکلات بیان پروتئین

به طور کلی مشکلات مربوط به بیان پروتئین نوترکیب در E.coli را می توان در چهار دسته کلی قرار که این مشکلات به همراه علل آن را می توان به اختصار در جدول2-1 مشاهده نمود:

مشکل

علت

عدم بیان پروتئین و یا بیان به میزان کم

 

سمیت پروتئین

ارجحیت کدونی

شکل گیری اینکلوژن بادی

عدم شکل گیری صحیح باندهای دی سولفیدی

تا شدن نادرست

حلالیت پایین

نیاز به تغییرات پس از ترجمه

غیرفعال بودن پروتئین

تا شدن ناقص

Publication bias

جذاب بودن نتایج مثبت

عدم تمایل محققان به انتشار نتایج منفی

تضاد نتایج با منافع شخصی محقق

 

جدول 2-1: مشکلات بیان پروتئین نوترکیب در E.coli و علل آن[1, 6, 10, 11]

در ادامه هر یک از این مشکلات مورد بحث قرار خواهد گرفت و راه کارهایی جهت رفع آنها ارائه خواهد شد.

 

ساعت کاری

بیو وان در تمامی زمینههای آموزشی و پژوهشی با تخصصیترین گروه آماده ارائه خدمات میباشد

  • شنبه تا چهارشنبه : 8.00 صبح - 8.00 عصر
  • پنجشنب : 7.30 صبح - 9.30 عصر
  • جمعه : 7.00 صبح - 10.00 عصر

تماس با ما

آدرس : تهران- میدان انقلاب، خیابان کارگر شمالی،کوی دانشگاه تهران

  • ایمیل :gholamitilko@gmail.com
  • ساعت کاری : 7.30 صبح - 9.30 شب
  • شماره تماس : 09108350291
  • facebook
  • twitter
  • google
  • instagram
تمام حقوق این سایت متعلق به گروه bio1 به سرپرستی پوریا غلامی تیلکو می باشد . نقل مطالب متمم به هر شیوه و با هر عنوان، تخلف محسوب شده و متخلفین بر اساس قوانین جاری کشور مورد پیگرد قانونی قرار می گیرند.